fbpx

A hulladékgazdálkodási engedélyhez kötött tevékenységek felügyeleti díjáról

Közigazgatási egyeztetésen a vidékfejlesztési miniszter rendelete a hulladékgazdálkodási engedélyhez vagy nyilvántartásba vételhez kötött tevékenységekkel kapcsolatos felügyeleti díj megfizetésének részletes szabályairól. Véleményezési határidő: 2013. július 12.

A rendelet-tervezet a hulladékgazdálkodási tevékenységet (engedéllyel rendelkező, vagy nyilvántartásba vételre kötelezett) végző gazdálkodó szervezetek hatósági felügyeletének díját tartalmazza. A felügyeleti díj szolgál fedezetül a hatósági ellenőrzések biztosításához. A hatóság és a gazdálkodó szervezetek részére egyaránt előnyös, mivel az eljárások hatósági ügyintézése rövidülhet és a gazdálkodó szervezetek pontosabb információk birtokában végezhetik tevékenységüket.

A gyűjtési tevékenység végzéséhez szükséges engedélyezés miatt miniszteri rendeletben kell megállapítani az eljárások igazgatási szolgáltatási díjtételeit.

A jogszabálytervezet elérhető: kormany.hu
Véleményezési határidő: 2013. július 12.
Az észrevételeket a jogifo@vm.gov.hu címre várják.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: