fbpx

Ki lesz a szolgáltató jövő évtől Oroszlányban?

Oroszlány város polgármestere nyilatkozott a Remondis Oroszlány többségi tulajdonának megszerzéséről, a hulladék törvény és kapcsolódó rendeleteinek hatásáról.

Takács Károly elmondta, hogy a városnak szándékában állt a cég 83 %-os tulajdonrészének  megvásárlása, illetve a fedezet biztosításához megkapták a kormány jóváhagyását banki hitel felvételére.

szemét, konzerv, utca

A banki finanszírozásra vonatkozó közbeszerzési eljárás nem járt sikerrel, a város nem kapott számára elfogadható ajánlatot.

A kialakult helyzetet bonyolítja a rezsicsökkentés bevezetése, az oroszlányi hulladéklerakó kapacitásának bővítése, valamint a Közép-Duna Vidéki Hulladékgazdálkodási Társulás működési struktúrája.

Ma a 83% megvásárlása már nem cél, mivel minden önkormányzatnak a közszolgáltatást újra meg kell majd pályáztatni és egy tender kockázatokat is rejthet magában. Közbeszerzés nélkül pedig csak 100%-os önkormányzati, vagy állami tulajdonú cégek végezhetik a közszolgáltatást. A polgármester ígéri, hogy jövő évben nem alakulhatnak ki nápolyi állapotok.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: