fbpx

Több mint kétszázezer embert érint 38 észak-magyarországi hulladéklerakó rekultivációja

Több mint ötmilliárd forintnyi uniós forrásból rekultiválják 36 észak-magyarországi önkormányzat 38 hulladéklerakóját – mondta Habis László, Eger polgármestere, a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke keddi sajtótájékoztatóján Egerben. A környezetvédelmi beruházás 230 ezer embert érint.

Hozzátette: a rekultivációval az érintett településeken megszűnik a környezeti kockázat, a felszíni és a felszín alatti vizek szennyeződésének veszélye, s javul a levegő minősége is.

reku

Hozzátette: a hevesi megyeszékhely két lerakóval érintett a programban. Ezek rekultivációja 600 millió forintba kerül.

Csaba Dénes projektmenedzser tájékoztatása szerint a – Heves, Nógrád és Borsod megyei településeket, illetve egy Szolnok megyei községet érintő – régiós környezetvédelmi beruházás 230 ezer embert érint. A munkák 2012 nyarán kezdődtek, és várhatóan 2014 második felében fejeződnek be.

Puskár Anett, a kivitelező Érsek-Kert konzorciumot vezető Közgép Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: a projekt keretében három településen teljesen felszámolják a lerakókat, huszonöt helyen egy ütemben, tíznél pedig két ütemben zajlik a rekultiváció. Közlése szerint a munka jó ütemben halad.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: