fbpx

Tovább csökken Szolnokon a rezsi

Tovább csökkentik a rezsit a magyar háztartásokban július elsejétől. Az eddigi csökkentett gáz, villanyáram, PB-gáz és távfűtés után most a hulladékszállítás, ivóvíz, valamint a kéményseprés ára is csökken július kezdetétől.

Az idei évben elkezdett rezsicsökkentés csak a gáz, a villanyáram, a PB-gáz és a távfűtés 10%-os csökkenését foglalta magába, de július elsejétől kevesebbet kell fizetnünk a hulladékszállításért, az ivóvízért, valamint a kéményseprés díjáért is.

A három legfrissebben csökkentett díjú szolgáltatás közül a hulladékszállítás ára fog mérséklődni, hiszen a kiindulási állapotként a 2012. áprilisi díjakat tekinti a parlament, ahhoz képest kell 10%-kal mérsékelni az árakat. A hulladékszállításnál az alábbi módosítások kerülnek bevezetésre július elsejétől: – 80 literes kuka heti ürítése: 643 forintról 579 forintra csökken –10%-os a mérséklés – 120 literes kuka heti ürítése: 860 forintról 699 forintra csökken – 19%-os a mérséklés – 240 literes kuka heti ürítése: 1350 forintról 919 forintra csökken – 32%-os a mérséklés – 1100 literes kuka egyszeri ürítése: 6948 forintról 4411 forintra csökken – 36,5%-os a mérséklés

Az ivóvíz árának tízszázalékos csökkentésével egy átlagos család négy köbméteres fogyasztásával számolva éves szinten mintegy 5000 forint megtakarítást hoz, a víz köbméterenkénti ára 683 forintról 614 forintra csökken.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyik szolgáltató sem próbált meg csalni és a rezsicsökkentést a fogyasztókra visszahárítani, viszont az ország egyes megyéiben már volt erre példa. Szolnokon kisebb mértékű plusz kiadás keletkezett a távhőszolgáltatással a költségelosztók cseréjét illetően, ám annak díját az önkormányzat átvállalta a lakosságtól: ezzel közel kilencezer családnak segítettek.

Szeptembertől további árcsökkentésre lehet számítani. A legalább tízszázalékos további energiaár-mérséklésen túl a temetkezési költség és a tűzifa ára lehet olcsóbb.

Forrás: http://szolnokinaplo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: