fbpx

Sokba kerülhet Olaszországnak a szemétválság

 

Sokba kerülhet Olaszországnak, hogy évek óta képtelen megoldani a hulladék megfelelő kezelését Nápoly környékén Campaniában, az Európai Bizottság legalább 25 millió euróra büntetné emiatt Rómát – tudatta csütörtökön a brüsszeli testület.

 

    A 25 millió euró pénzbüntetésen felül napi több mint 250 ezer euró bírság kiszabását kéri az Európai Bizottság a luxembourgi Európai Bíróságtól. Az uniós szabályok szerint ugyanis minden tagállamnak, így Olaszországnak is úgy kell megoldania a hulladék begyűjtését és elhelyezését vagy megsemmisítését, hogy közben mind a környezetet, mind az emberi egészséget megóvja. Olaszország Campania régiója pedig évek óta képtelen megfelelni ezeknek a feltételeknek, ami miatt három éve már az Európai Bíróság egyszer elmarasztalta Olaszországot.
Mivel a bizottság másodszor fordul az ügyben a bírósághoz, immár pénzbüntetés kiszabását is kéri. Rómának attól a naptól kezdve kell fizetnie, ha a bíróság ismét elmarasztalja, és az ítélet jogerőre emelkedik, és pontosan 256 819,2 eurót kell fizetnie minden egyes nap mindaddig, míg az Európai Bizottság meg nem szünteti az ügyben indított kötelezettségszegési eljárást.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: