fbpx

Parkokba kerül a komposzt Királyhelmecen

Švistun László, a Királyhelmeci Városi Hivatal vezetője elmondta, a közterület-fenntartó vállalat munkatársai évente összegyűjtik és ingyen elszállítják a lakóházak környékéről a tavaszi munkálatok elvégzése során keletkezett zöldhulladékot.

Ezt eddig egy ideiglenes gyűjtőhelyen tárolták, az újrahasznosítását pedig egy erre szakosodott helyi vállalkozó végezte el. Mivel a földterület tulajdonjogi viszonyai rendezetlenek voltak, a gyűjtőt felszámolták, a zöldhulladék átválogatását most a sportpálya mögötti telken végzik. A település vezetése úgy határozott, hogy csökkentenék a költségeket, a város a szerves hulladék komposztálását saját maga végezze el, az ehhez szükséges berendezést – a Reciklációs Alaptól kapott hozzájárulásból –, az ilyenkor szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatása után 9000 euróért már meg is vásárolták. Évekkel ezelőtt a település már vett egy kisebb gépet, ám ennek a kapacitása a begyűjtött nagy mennyiségű ág és gally feldolgozásához nem volt elegendő. A most ledarált zöldhulladékot egy új, a fejszési városrészben kialakított telephelyre szállítják, a komposzt a virágágyásokba, parkokba kerül.

Forrás: http://ujszo.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: