fbpx

Változások Szlovákiában is

Nagy József (Híd) parlamenti képviselő, volt környezetvédelmi miniszter üdvözli az Újrahasznosítási Alap megszüntetését, de az még véleménye szerint nem oldja meg a hulladékgazdálkodás területén tapasztalható káoszt. 

A politikus állásfoglalását a Híd sajtóosztálya juttatta el az Új Szó Online-hoz hétfőn.

A volt miniszter szerint a hulladékgazdálkodási törvény koncepciója három komoly kérdést vet fel:

„Hogyan kívánják biztosítani a szelektív hulladékgyűjtést a kisebb, kevésbé frekventált falvakban, amelyekből Szlovákiában 1500-nál is több található? Hogyan kívánják motiválni a lakosokat a szelektív hulladékgyűjtésre, hiszen azoknak kevesebbet kellene fizetniük, akik szelektíven gyűjtik a hulladékot. Ki fog fizetni a községeknek a biológiailag lebomló hulladékok kezeléséért, és ki fogja kifizetni az erre szolgáló újrahasznosítási illetéket?“

Nagy József kijelentette azt is, hogy: „amíg nem jön létre egy központi szervezet a pénzügyi folyamatok és a hulladék útjának ellenőrzésére Szlovákiában, addig hulladék-lerakóink a fejlődő országok veszélyes műanyagokkal, üvegszeméttel és rothadó élelmiszerekkel teli szemétdombjaira fognak hasonlítani.“ Nagy elsősorban arra a tényre hívta fel a figyelmet, hogy ez a helyzet komoly veszélyt jelent stratégiai föld alatti ivóvízkészleteinkre.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: ujszo.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: