fbpx

Súlyos ökológiai helyzet Ukrajnában

Ukrajna egyre súlyosabb ökológiai helyzetben van, a hírek szerint már 30 millió tonna szemetet halmoztak fel. Mikola Azarov kormányfő önkéntes szemétgyűjtést kér a lakosságtól.

 

Azarov az egyik közösségi portálon közzétett üzenetében megígérte: Kijevben ő is segít a szemét összeszedésében, kormánya tagjai pedig vidéki városokba utaznak, hogy az önkéntesekkel együtt vegyenek részt a közterületek megtisztításában.

Nagy a légszennyezettség mértéke is, az ivóvízellátás helyzete pedig még ennél is ijesztőbb – írja a karpatalja.ma hírportál. A problémát az elhasználódott, elavult víztisztító berendezések és a megrongálódott vízvezetékek okozzák.

A megyeközpont Ungvár lakossága az érvényben lévő paraméterek szerint emberi fogyasztásra alkalmatlan vizet használ, ennek következtében megnövekedett a vesebetegségek, mérgezések és egyéb kóros betegségek száma – olvasható a karpatalja.ma hírportálon.

A cikk eredetiben itt olvasható.

Forrás: hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: