fbpx

Visszametszenék a szemét- és vízdíjemeléseket

Németh Szilárd Fidesz-képviselő ama értesülések kapcsán, miszerint egyes helyhatóságok területén január óta az engedélyezett 4,2 százaléknál nagyobb mértékben nőttek a víz- vagy szemétdíjak, leszögezte: a Fidesz mindent megtesz ezek törvényi szintre csökkentése érdekében, és a díjakat erről mérsékelnék július 1-től 10 százalékkal.

Egyes helyhatóságok területén az engedélyezett 4,2 százalékosnál jóval magasabb, akár százszázalékos szemétszállítási díjemelés is előfordulhatott január 1-e óta – számolt be friss értesüléseiről sajtótájékoztatón Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős Fidesz-képviselő, csepeli polgármester.

A Fidesz minden lehetséges eszközzel fellép az ilyen “trükkös galádságok” ellen – fogalmazott Németh Szilárd, aki próbaperek indítását is kilátásba helyezte. Kérdésünkre megerősítette: amely helyhatóságoknál ilyet tapasztalnak, a lehető legrövidebb időn belül intézkednek annak érdekében, hogy a díj az engedélyezett, a tavalyinál legfeljebb 4,2 százalékkal magasabb szintre állhasson be. Július elsejétől minden településen az engedélyezett árszintről mérséklik a díjakat 10 százalékkal – szögezte le.

Amennyiben a vízdíjak tekintetében hasonló információkhoz jutnak, hasonló intézkedéseket tesznek – fűzte hozzá.

Read more:

nol.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: