fbpx

Lassan, de biztosan jön a betétdíj

Akár 30 forint is lehet a PET-palackok betétdíja. A Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője szerint ez hosszú távon nem drágítaná az üdítők és ásványvizek árát, a visszaváltható palackok ugyanis akár 50-szer is felhasználhatók.

Vámosi Oszkár, a Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség tavaly egy részletes megalapozó hatástanulmányt készített, mely azt mutatta, megvalósítható és gazdaságosan üzemeltethető egy ilyen rendszer. Környezetvédelmi szempontból pedig nem vitás, hogy szükség van egy ilyen díj bevezetésére – fejtette ki.

Vámosi Oszkár azt mondta: az önkéntes betétdíjas rendszer elsősorban a sör tekintetében működik, ám csökkenő tendenciát mutat, hiszen az elmúlt 10 évben kevesebb, mint a felére esett vissza a visszaváltható palackba kiszerelhető sör mennyisége. Szerinte más módon nem téríthető vissza ez a rendkívül értékes hulladék, csak akkor, ha közvetlen direkt érdekeltséget alakítanak ki, ilyen lehet a betétdíj.

Read more:

hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: