fbpx

A környezetvédők szigorúbb újrahasznosítási előírásokat követelnek

Tekintettel az európai hulladékról szóló keretirányelv megújítására a környezetvédők élesebb politikai újrahasznosítási célkitűzéseket követelnek. A 2008-as hulladékokról szóló irányelv csak egy általános célt fogalmazott meg és nem rendelkezett előírásokkal az egyes nyersanyag-, illetve gazdasági szektorokra, bírált a Friends of the Earth Europe környezetvédelmi csoport.

A hulladékokról szóló irányelv a következő évben frissítésre kerül, a jelenlegi változat szerint 2020-ig a háztartási hulladékban lévő legfontosabb nyersanyagok, mint a papír, üveg, fém és műanyag frakciók felét újrahasznosítani kell majd. Az előzetes adatok alapján 2010-ben az újrahasznosítás aránya az EU-ban csak 25 százalék körül volt. A háztartási hulladék körülbelül 38 százaléka végül hulladéklerakókban landolt, 22 százaléka – részben az energiakinyeréssel – égetésre került és 15 százaléka szerves hulladék volt, amely komposztálásra került.

Read more:

http://www.nachhaltigkeitsrat.de

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: