fbpx

Nívódíj a kiemelkedő szakmai minőségű közbeszerzésekért

Közbeszerzési Nívódíjat alapított a Közbeszerzési Hatóság, amellyel a kiemelkedő szakmai munkát kívánja tovább erősíteni a közbeszerzések piacán. A Hatóság minden évben eltérő témakörben adja majd át az elismerést. Idén „A fenntartható közbeszerzések éve” programja keretén belül díjazza azokat a pályázókat, akik a kiemelkedő minőségű munkát eredményező jó gyakorlatokat beépítve, a fenntarthatóság témakörében példát mutatnak a hazai ajánlatkérőknek és a közbeszerzéseken induló cégeknek.

A Közbeszerzési Hatóság feladata, hogy hozzájáruljon a hazai közbeszerzési eljárások szabályos és átlátható lefolytatásának biztosításához. Mindemellett a szervezet kiemelt célja az ajánlatkérők és ajánlattevők ösztönzése arra, hogy az eljárások során színvonalas szakmai teljesítményt nyújtsanak, így segítve a közpénzek eredményes és hatékony felhasználását. E célból a Hatóság  Közbeszerzési Nívódíjat alapított, amelyet 2018-tól minden évben átad az arra érdemes pályázóknak.

A Nívódíjat a szervezet minden évben más, közbeszerzéshez szorosan kapcsolódó témakörben adja át. Az idei évben a Hatóság meghirdette „A fenntartható közbeszerzések éve” programot, így 2018-ban ebben a témakörben várják a pályázók jelentkezését. A fenntarthatóság fontos terület a Hatóság számára, a szervezet kiemelt célja, hogy közbeszerzések keretében olyan létesítmények valósuljanak meg, és olyan termékeket és szolgáltatásokat szerezzenek be, amelyek jövőbe mutató megoldásokat alkalmaznak, hogy hosszú távon, környezetkímélő módon legyenek használhatók. A Hatóság a fenntartható szempontból legjobb megoldásokat összegyűjti és közzéteszi új, kifejezetten a fenntartható közbeszerzések kapcsán létrehozott weboldalán.

A Közbeszerzési Hatóság számára az átláthatóság és a minél nagyobb verseny biztosítása mellett különösen fontos, hogy támogassa és ösztönözze a példamutató magatartást és színvonalas szakmai teljesítményt, hiszen ez elengedhetetlen feltétele a sikeres, hatékony eljárások lebonyolításának. Külön öröm, hogy az idei évben a Közbeszerzési Nívódíjat fenntarthatóság témakörben hirdethettük meg, ez „A fenntartható közbeszerzések éve” programunk egyik  legfontosabb pontja.” – emelte ki Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

A díjat Rigó Csaba, a Hatóság elnöke adja át a nyerteseknek, akik nevét a Hivatalos Értesítőben is közzéteszik. A díjazottak ezen kívül oklevelet és emlékplakettet kapnak. Bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: