fbpx

Hamarosan benyújthatóak az anyagában történő hasznosítási pályázatok

A pályázati kiírás alapvető célja egyes hulladékáramokban a hulladék hasznosítási rendszerek fejlesztése, az anyagában történő hulladékhasznosítási technikák, technológiák minőségének és hatékonyságának javítása. A Földművelésügyi Minisztérium a tárgyévben az alábbi fejlesztési irányokat határozta meg a felsorolt célrendszerek kialakításával:

1. Temékdíjköteles termékekből képződő hulladékok anyagában hasznosításához kapcsolódó minőségjavító fejlesztések támogatása

Műanyag és fa csomagolási hulladék, illetve gumiabroncs hulladék, valamint elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak feldolgozásához kapcsolódó, minőségjavítást, a minőségi másodnyersanyagokat előállító kapacitások bővülését eredményező műszaki beruházások támogatása, a hasznosítást megelőző előkészítő műveletektől a hasznosítás folyamatáig, továbbá tisztító-, mosó-, fertőtlenítő rendszer kiépítéséhez, bővítéséhez kapcsolódó fejlesztések, a mosó- és szennyvízkezelő kapacitások fejlesztésének támogatása.

2. Termékdíjköteles termékekből képződő hulladékok anyagában hasznosítását elősegítő hatékonyságjavító fejlesztések támogatása


Műanyag és fa csomagolási hulladék, illetve gumiabroncs hulladék, valamint elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak tekintetében a meglévő hasznosítási kapacitások energia- és költséghatékonyságának növelését célzó gép-, gépsor-, kiegészítő berendezés korszerűsítés, kiegészítő műszaki eszköz beszerzés támogatása.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 630.570.500,- forint.

A Pályázati felhívás, a Pályázati adatlap és a mellékletek az FM honlapjáról (www.szelektivinfo.hu/iparfejlesztes) tölthetők le. Kérjük a tisztelt pályázókat a pályázat összeállítását megelőzően figyelmesen olvassák el a Pályázati felhívást és annak mellékleteit és az abban foglaltak figyelembevételével nyújtsák be pályázatukat!

A benyújtási időszak kezdete: 2018. január 29.

A benyújtási időszak vége: 2018. február 28.

Forrás: szelektivinfo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .