fbpx

Szemétszállítási problémákat lát az LMP

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Szekszárd és a környező települések szemétszállítási problémáiról és a szemétszállítás országos szintű összeomlásáról beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus felidézte: korábban már beszélt arról, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hogyan teszi tönkre a szemétszállítás rendszerét az egész országban, aminek szerinte egyik oka a szervezetlenség, másrészt viszont szándékosság is áll a háttérben. Hadházy Ákos szerint azért akarják tönkre tenni a jórészt önkormányzati tulajdonú szemétszállító cégeket, hogy később ezeket “a miniszterelnökhöz közel álló” üzletemberek vásárolhassák meg.

Az LMP társelnöke saját tapasztalataira és helyi lakosok beszámolóira hivatkozva Szekszárd és a környező települések szemétszállítási problémáiról, kimaradó körjáratokról, el nem szállított konténerekről és a szelektíven gyűjtött hulladék nem megfelelő kezeléséről beszélt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Horváth István szekszárdi fideszes képviselő egy közösségi oldalon tett bejegyzésében maga számolt be arról, hogy a környékbeli polgármesterek elégedetlenek a szemétszállítással. A szekszárdi szemétszállító cég ügyvezetője Bátaszék polgármesterének írt levelében azzal magyarázkodott, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem fizeti ki a szolgáltatást, így már a kukásautók szervizelésére sincs pénz – tette hozzá.

“Úgy tűnik jóval hamarabb bekövetkezett az az állapot, amikor gyakorlatilag megindul a szemétszállítás összeomlása” – értékelt Hadházy Ákos, aki szerint a szekszárdi helyzet komoly intelem arra, hogy mi vár Magyarországra. “Gyakorlatilag el fogja lepni a szemét Magyarországot” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: LMP mindent meg fog tenni azért, hogy “eltakarítsák a szemetet”.

MTI

One thought on “Szemétszállítási problémákat lát az LMP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: