Evakuálni akarják a gyerekeket a felhalmozódott hulladék miatt

Andrij Szadovij, Lemberg polgármestere nem zárja ki a gyerekek evakuálását a városból, mivel a felhalmozódott hulladék miatt fertőző betegségek kitörése veszélyezteti a polgárokat – írja a karpatinfo.net.

Tavaly a Lemberg mellett található hulladéklerakón tűz ütött ki, mely során emberek vesztették életüket. Emiatt a város hulladékkezelési problémákkal nézett szembe. A városi hatóságok más megyékkel megpróbálták megbeszélni a szemétkivitelt, azonban, Szadovij elmondása szerint e folyamatot a helyhatóságok blokkolták le. A polgármester azzal vádolta Ukrajna vezetőségét, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják a lembergi szemétblokádot, mely véleménye szerint környezeti katasztrófává válhat.

„Jelenleg akut fertőzés veszélye előtt állunk, ezért biztosítani kell a gyerekek evakuálását a városból. Ezt lehet táborokba, vagy más országokba”- idézte Szadovij szavait a RIA Novosztyi.

Elmondása szerint, a fertőző betegségek veszélyéről szóló jelentéseket a nemzetközi szervezetekbe és nagykövetségekre továbbítják. A Lembergi Városi Tanács korábban a hatóságokhoz fordult, hogy a területet ökológiai vészhelyzet zónájának minősítsék. Ezután, Ukrajna miniszterelnöke bírálta a lembergi polgármestert, hogy nem tudja megoldani a problémát, s arra sürgette, hogy saját maga tegyen intézkedéseket.

A Lembergi Városi Tanács sajtószolgálata szerint, június közepére a városban 6,8 ezer tonna szemét gyűlt össze, míg a szemétszállítók naponta csak 80-100 tonna hulladékot tudnak elszállítani.

A cikk megjelenése a karpatinfo.net weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

%d blogger ezt szereti: