fbpx

Tanösvényt alakítottak ki a zöld Megoldás pályázat keretében

Átadták a madárbarát tanösvényt Beremenden, amely a legkisebbeket segíti majd a madarak és fűszernövények megismerésében, a zöld szemléletmód elsajátításában. A természet szeretetének és tiszteletének megtanítását nem lehet elég korán elkezdeni, a település a Zöld Megoldás – pályázat keretében most egy példaértékű lépést tett ennek irányába.

A beremendi Napsugár Óvoda növendékei ezentúl közvetlenül a természetben ismerkedhetnek meg a környék madárfajaival egy erre a célra kialakított tanösvény segítségével. Az egymillió forintos beruházás a Duna-Dráva Cement Kft. támogatásának köszönhetően valósult meg.

A projekt átadására április 21-én került sor, ahol a település, az óvoda és a Duna-Dráva Cement Kft. képviselői is tiszteletüket tették. A DDC részéről Guth Zoltán, a vállalat kommunikációs vezetője köszöntötte a résztvevőket. Az óvoda nagycsoportosainak bemutatóját követően ünnepélyes szalagátvágással nyitotta meg kapuit a tanösvény.

A Duna-Dráva Cement Kft. hat évvel ezelőtt hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot abból a célból, hogy forrást biztosítson olyan fejlesztések, programok finanszírozására, amelyek a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek kiépítésére, megszépítésére szolgálnak. A támogatott projektek közt szerepelnek olyan beruházások is, amelyek az infrastruktúra hatékonyabb kihasználását és környezettudatos működését segítik, lehetőséget biztosítva az ott élők számára a természeti környezet megismerésére. A pályázat létrejötte óta mintegy 45 millió forint támogatást nyújtott a DDC, köztük 4 madárbarát kert kialakítására.

A DDC Zöld Megoldás-pályázatáról és további aktuális projektekről bővebben a DDC honlapján olvashat: http://www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: