fbpx

Az NHKV megkezdte a haszonanyagok országos értékesítési rendszerének bevezetését

Az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) 2017. április l-től megkezdi a hulladékkezelők minősítését és regisztrációját a közszolgáltatás keretében gyűjtött, keletkezett, NHKV Zrt. tulajdonában lévő haszonanyagok országos értékesítési rendszerének bevezetéséhez.

Az országos haszonanyag értékesítési rendszer célja a hulladék lerakással történő ártalmatlanításának háttérbe szorítása,  lerakótól  történő  eltérítése,  a  hulladékok  elérhető  legnagyobb  anyagában hasznosítási  arányának biztosítása  a  meglévő  hazai  infrastruktúra   megfelelő  és  folyamatos kihasználása mellett. A rendszer anyagáramonként specifikált,egységes minőségi követelményeivel, egyszerű   lebonyolítási   megoldásaival, áttekinthető   feltételrendszerével kívánja biztosítani   a hasznosítók folyamatos anyagellátását a közszolgáltatóktól származó, a rendelkezésre álló technikai feltételeknek megfelelő legmagasabb előkészítettségű haszonanyaggal.

Az értékesítés időszakosan az NHKV Zrt. által felajánlott csomagokra vonatkozó licitalapú pályáztatási rendszerben valósul meg, a hasznosítás során a legnagyobb hazai hozzáadott értékre való törekvés mellett, a regionalitás elvének szem előtt tartásával.

A regisztráció megindításával párhuzamosan az NHKV Zrt. megkezdte a haszonanyag pályázati csomagok felmérését és összeállítását, melyet a közszolgáltatók adatszolgáltatása és a kezelők regisztrációjának függvényében folyamatosan kíván közzé tenni az egyes csomagokra vonatkozó feltételrendszerekkel együtt.

Részletek ide kattintva érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: