fbpx

Jelentős változást hoz a hulladékról szóló törvény módosítása

A legalább 300 négyzetméter alapterületű üzletek kötelesek lesznek átvenni a lakosságtól a szelektíven gyűjtött hulladékot, a társasházaktól és a lakásszövetkezetektől adók módjára lesz behajtható a szemétdíj, a kukás autókra kamera szerelhető, megnő a megfelelőségi engedély nélküli közszolgáltatás ellátás ideje, a közszolgáltatók végezhetnek majd közszolgáltatáson kívüli hulladékgazdálkodási tevékenységet is – egyebek mellett ezeket az új szabályokat tartalmazza a hulladéktörvény módosítási tervezete.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer átalakításának következő lépése, valamint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) és a közszolgáltatói visszajelzések alapján a hulladékgazdálkodásról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Ht.) további módosítása indokolt az iskolai papírgyűjtés, a társasházi, lakásszövetkezeti díjhátralékkal kapcsolatos eljárás, az alvállalkozók nonprofittá válása és a fizetési felszólítás egységesítésének a vonatkozásában.

A módosítás indoka a közszolgáltatók által jelzett ellátásbiztonság, a közszolgáltatás folyamatosságának biztosítása és mindez a rezsicsökkentés vívmányainak megtartása mellett. A törvénymódosítás célja továbbá, hogy a jogalkalmazás során szerzett gyakorlati tapasztalatokhoz igazodó szabályok kialakítása a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén.

A törvénymódosítás normaszövege az indoklással ide kattintva érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: