fbpx

Nem kellett égető a sikerhez Heiligenkreuzban

Újabb utózöngéje van a Heiligenkreuz-ra (Rábakeresztúr) tervezett és hat és fél esztendőnyi küzdelem árán megakadályozott szemétégető-létesítésnek – írja a Magyar Hírlap.

A beruházó BEGAS a projekt szükségességét azzal is igyekezett indokolni annak idején, hogy a heiligenkreuzi ipari parkban működő Lenzing fafeldolgozó gazdaságos működéséhez és a további beruházásokhoz feltétlenül olcsó energiára van szüksége.

A zöldek nevetségesnek tartották az indoklást, mivel a gyár gazdasági mutatói évről évre rekordokat döntöttek. A cég tavaly hetvenkilenc százalékkal növelte nyereségét, s már most közölte, 2017-re további javulás várható.

Ezzel párhuzamosan március végén letették az alapkövét egy hetvenmillió eurós új beruházásnak: a Lenzing a textilipar számára készít fából úgynevezett Lyocell rostszálakat, amelyeket az egész világban Tencel márkanév alatt forgalmaz. A jelenlegi hatvanezer tonnás évi kapacitást kilencvenezerre szeretné növelni, és a kétszáztizenöt fős foglalkoztatotti létszámot huszonöttel bővíti.

A cikk eredetiben ide kattintva olvasható.

A cikk szerzője: Lázin Miklós András

A cikk megjelenése a magyarhirlap.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: