fbpx

Elhallgatott tények a Párkány melletti hulladékfeldolgozóról

Visszalépett a projekttől az egyik tervezett párkányi hulladékfeldolgozó beruházója – közölte nemrég Romanek Etelka, Esztergom polgármestere. A másik égetővel kapcsolatban viszont Solymos László szlovákiai környezetvédelmi miniszter kijelentette, a hatóság valószínűleg engedélyezni fogja azt – írja mai cikkében a Magyar Hírlap.

A szlovákiai szakminisztérium tájékoztatása alapján a Párkányba (Stu­rovo) tervezett két hulladékfeldolgozó közül az egyik maga kérte a tárcát az engedélyezési eljárás megszüntetésére – jelentette be Facebook-oldalán Romanek Etelka. Amint arról Esztergom polgármestere beszámolt, a szaktárca tudatta az önkormányzattal, hogy a Vaso Invest s.r.o. kérésére leállították az engedélyezési eljárást. Ez azt jelenti, hogy a korábban tervezett módon biztosan nem valósul meg a beruházás.

Romanek Etelka úgy fogalmazott, reméli, hogy a másik, az egykori papírgyár területére tervezett hulladékfeldolgozó üzem esetében hasonló eredményt tudnak majd elérni. „Magyarország és Esztergom egyaránt érintett félként részt vesz a nemzetközi környezetvédelmi engedélyezési eljárásban, ahol – ahogy ezt korábban testületi ülésen hozott határozatunkban is megtettük – egyértelműen a beruházással szemben foglalunk állást” – emlékeztetett a polgármester.

Solymos László szlovákiai környezetvédelmi miniszter a minap a Bumm.sk nevű internetes oldalnak adott interjúban azt mondta, a tiltakozást politikai alapon szervezték, és a lakosságot használták fel arra, hogy az ellenzék erőre kapjon. Kijelentette, a települést övező, engedélyezett és illegális szemétlerakókat mielőbb meg kell szüntetni, ezért szerinte a szakértők és a környezetvédelmi hatóság áldásukat adják majd a háztartási hulladékkal dolgozó erőműre.

További részletek ide kattintva érhetők el a Magyar Hírlap oldalán.

A cikk szerzője: Lázin Miklós András

A cikk megjelenése a magyarhirlap.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: