fbpx

Áprilistól a DAREH szolgáltat Makón

A makói családi házas övezetben új gyűjtőedényeket osztanak ki, emellett a földeáki úti hulladékátrakó állomás használt elektronikai eszközöket, rossz autógumikat, komposztálható anyagokat is fogad – csak néhány azon változások közül, melyek áprilistól esedékesek a városban. Új szolgáltató végzi szombattól a szemétszállítást, erről tartott pénteken sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester és Siket Tibor, a DAREH Bázis Zrt. igazgatósági elnöke – írja a promenad.hu.

Változások a makói szemétszállításban

Jelentős változásokat vezetnek be április elsejétől, vagyis szombattól a makói szemétszállításban. Ennek oka, hogy új szolgáltató, a DAREH Bázis Zrt. látja el ezt a feladatot. Ennek a pontos részleteiről pénteken a cég földeáki úti hulladékátrakó állomásán tájékoztatta a sajtó munkatársait Czirbus Gábor alpolgármester és Siket Tibor, a szolgáltató részvénytársaság igazgatóságának elnöke.

– Tavaly 1500 új gyűjtőedényt osztottunk szét ingyenesen azon makóiak között, kik betöltötték a 65. életévüket – nyilatkozta Czirbus Gábor. Az alpolgármester kiemelte: nem csupán a kukát kapták meg térítésmentesen, de a szemétszállításért sem kell fizetniük. Emellett az idén bevezették a házaktól történő szelektív hulladék összegyűjtését, melyet eddig zsákokkal oldottak meg, de április 3-tól már megkezdik az erre szolgáló új edényzetek szétosztását.

A DAREH Bázis Zrt. a földeáki úton egy hulladékátrakó állomást is üzemeltet. Ide – az építési törmeléken kívül – szinte minden térítésmentesen és mennyiségi korlát nélkül kivihető.

A cikk megjelenése a promenad.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: