fbpx

Elutasította a Pest Megyei Közgyűlés is a párkányi hulladékfeldolgozót

A Pest Megyei Önkormányzat március utolsó napján tartott közgyűlésén egyhangúlag támogatta a jobbikos Császárné Kollár Tímea és Fehér Zsolt képviselők közös, a Párkányba tervezett hulladék-feldolgozó üzemmel kapcsolatos elvi állásfoglalásról szóló előterjesztését – írja az alfahir.hu.

A javaslat indoklásában Fehér Zsolt kifejtette, hogy az ügy többpólusúvá vált, nem csak a felvidéki Párkány, hanem a szomszédos Esztergom városa, Komárom-Esztergom és Pest megyék, vagyis mind a szlovák állam, mind Magyarország érintett benne.

Szavai szerint nem csak a légvonalban alig néhány kilométerre fekvő Ipoly-menti községekre és Szob városára, de az egész Duna-Ipoly Nemzeti Park területénenek levegőminőségére, természeti kincseire jelent veszélyt a tervezett beruházás, amely közegészségügyi kockázatot is hordoz az ott lakók számára.

Végezetül kiemelte, hogy az előterjesztés hangsúlyozottan politikamentes, ezért annak támogatását párthovatartozástól függetlenül kéri minden képviselőtársától

Az elfogadott határozati javaslat értelmében Pest Megye Közgyűlése határozottan tiltakozik a szlovák fél tervezete ellen és erről értesíti Párkány város képviselő-testületét és Nyitra Kerület Önkormányzatát.

Korábban hasonló állásfoglalást fogadott el az esztergomi és a komárom-esztergom megyei közgyűlés is.

Forrás: alfahir.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .