fbpx

Visszamenőleg 15 százalékkal emelik a béreket

Hat éve nem történt béremelés a Kapos Holdinghoz tartozó hulladékszállítás területén. A Magyar Szakszervezeti Szövetség azonban most elérte, hogy 2016. januárig visszamenőleg 15 százalékkal emeli a cég munkavállalóinak fizetését. Svajda József, a szakszervezeti szövetség regionális elnöke azt mondja, a sikeres bértárgyalásokhoz nagyban hozzájárult a minimálbér-emelés is – írja a somogytv.hu.

A Magyar Szakszervezetek Szövetsége évzáró ülésén is szóba került a hulladékgazdálkodási szektorban dolgozók bérezése.

Svajda József, regionális elnök, Magyar Szakszervezetek Szövetsége:
– Nem lehet hóban, sárban, fagyban nettó kilencvenezer forintért dolgozni. Egy olyan helyen, ahol hat éve nem volt béremelés és azzal a veszéllyel járt már hogy nem vonulnak ki a kollégáink a munkára. Most szabályosan beadtuk a bérkövetelésünket.

2016. januárig visszamenőleg 15%-kal emelik a szemétszállításban dolgozók bérét Kaposváron – mondta Svajda József, aki hozzátette: így jóval magasabb fizetést vihetnek haza például a kukásautókon dolgozók.

Svajda József, regionális elnök, Magyar Szakszervezetek Szövetsége:
Ez egy olyan 30 és 50 ezer forint bruttó növekedést jelenthet, persze differenciáltan lesz majd. És most egy összegben meg kell adni januárig visszamenőleg. Ami gondolom elégedettséget vált ki a kollégáinkból.

Hiszen így gyakorlatilag egy 13-ik havi fizetést kapnak majd a dolgozók – magyarázta Svajda József. A sikeres bértárgyalások záloga, a szakszervezeti vezető szerint a minimálbér-emelés volt.

Svajda József, regionális elnök, Magyar Szakszervezetek Szövetsége:
Teljesen átírja a minimálbér a bértáblát Magyarországon, főleg Somogyban és Kaposváron is. Ha január elsejétől megemelik a minimálbért akkor sok helyen összeér a normális átlagos bér és a minimálbérek ami újabb feszültséget fogna kiváltani.

Ezért az is feladata a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, hogy a most még minimálbérnél magasabb fizetésért dolgozók érdekében már január elsejétől elkezdjék a bértárgyalásokat – tette hozzá Svajda József.

A cikk megjelenése a somogytv.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .