fbpx

MSZP: feljelentés a hortobágyi természetkárosítás miatt

Az MSZP feljelentést tesz az ügyészségen a Hortobágyi Nemzeti Park legelőinek súlyos és szándékos károsítása miatt.

Az ellenzéki párt pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a feljelentést Gőgös Zoltán elnökhelyettes és Harangozó Tamás országgyűlési képviselő teszi meg Legfőbb Ügyészségen, ismeretlen tettes ellen, környezetkárosítás, természetkárosítás, hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés gyanújával az érintett hatóságok mulasztása miatt.
Hozzátették: az eddig nyilvánosságra került vizsgálati és nyomozati anyagok, a legelőjüktől megfosztott gazdák elmondása, valamint többszöri helyszíni ellenőrzéseik tapasztalatai alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a nemzeti vagyon elherdálása folyik a Hortobágyon.
A földjüktől megfosztott gazdák 2013 óta húzódó ügyében, a területek használatára alkalmatlan strómanok kizárása érdekében nem tesz semmit sem a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI), sem a legelők bérbeadásával megbízott nemzeti park – írták.
A KEHI annak ellenére tétlen, hogy már a saját belső vizsgálata is megállapította: környezetvédelmi megkötés nélkül, az alapvető szakmai követelményeket figyelmen kívül hagyva, utólag ellenőrizhetetlen módon osztogatták ki “a Fidesz-közeli csókosoknak a természetvédelmi területek többségét” – olvasható az MSZP közleményében.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .