fbpx

Együttműködési megállapodás született a hulladékgazdálkodásról

A Fővárosi Közgyűlés szerdán jóváhagyta azt az együttműködési megállapodást, amely annak érdekében született, hogy az állami hulladékgazdálkodási közfeladat keretében teljesítendő díjbeszedési feladatokat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) átvehesse.

A megállapodás a fővárosi önkormányzat, az NHKV és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) jött létre.
Mint az elfogadott előterjesztésben olvasható, a tárgyalások során a NHKV kifejezte azon szándékát, hogy az FKF tervezett árbevétele és a fizetendő szolgáltatási díjbevétel közötti, a szolgáltató hátrányára elkönyvelhető eltérés mértékét 1,9 milliárd forintban maximalizálja a teljes hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra vetítve.
A Fővárosi Közgyűlés egyben határozatban mondta ki, hogy a hulladékról szóló, 2015. december 23-án hatályba lépett módosításai, valamint a tárgykörre vonatkozó kormányrendeletek betartása súlyosan veszélyeztetik a budapesti hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátását.
Emiatt felterjesztés útján kezdeményezni kívánja a testület a törvény módosítását annak érdekében, hogy a főváros kikerüljön a hatálya alól. A testület felkérte Tarlós Istvánt, hogy a felterjesztés dokumentumát készíttesse el és a soron következő ülésen terjessze a Fővárosi Közgyűlés elé.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .