A PET-csomagolások jelentős növekedése várható

A Smithers Pira piackutató cég által készített a “The Future of PET Packaging to 2021” című tanulmány szerint a PET-csomagolások óriási potenciállal rendelkeznek, a 2011-2021. évek közötti időszakban a globális piacon legalább 30 %-os növekedést várnak az alapanyagtól. A következtetést hat olyan tényezőből, trendből vonták le, amelyek jelentősen befolyásolják a PET piacát.

A tanulmány szerint a PET-csomagolások piaca 2021-ben körülbelül 55,1 milliárd dolláros lesz, amely 28 %-os növekedést jelent a 2011-es évhez képest és ez az erős globális fejlődés az első tényező.

A második tényező a mennyiségi változás, a PET-csomagolások mennyisége 2011-től évente 4 %-kal növekszik, amely 2021-re 21,1 millió tonna PET mennyiséget prognosztizál.

2022-től a legnagyobb felvevő piac az ázsiai – csendes-óceáni térség lesz, amely a harmadik tényezőt testesíti meg. Az elemzők szerint a negyedik tényező az italcsomagolások növekedését jelenti, mely szerint 2121-re a PET-csomagolások 81,5 tömeg%-ába már valamilyen ital fog kerülni.

Ezzel szoros összefüggésben van az ötödik tényező, amely szerint még több víz kerül majd PET-palackba. Öt év alatt ezek mennyisége várhatóan 6,2 %-kal fog növekedni, viszont a szénsavas üdítőitalok 6 %-os csökkenésével kalkulálnak.

Az utolsó, hatodik tényező a hőkezelt PET-csomagolások előretörését jelenti, mely szerint a 2011-es évhez képest 25 %-kal fog növekedni az arányuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

%d blogger ezt szereti: