Ez nem aktuálpolitika: segítsék a kormánypártok eltakarítani a szivárgó hordókat!

Kepli Lajos, a Jobbik Környezetvédelmi kabinetének vezetője a Kiskunhalason talált mintegy 1000 tonna veszélyes hulladék kapcsán a Hírtv-ben megismételte korábbi álláspontját: muszáj foglalkoznia a magyar törvényhozásnak ezzel az akut problémával – írja az alfahir.hu.

Ahogy arról az alfahir.hu is beszámolt, Kiskunhalason 5 éve tárolnak a szabad ég alatt 1000 tonna veszélyes hulladékot, ugyanis az azt magára hagyó vállalat, miután benyelte a hasznot, csődöt jelentett.

Azóta se anyagi forrás, se jogszabályi lehetőség nem volt arra, hogy az elrozsdásodott, szivárgó hordókat elszállítsák a telephelyről.

A Jobbik szakpolitikusa érdemi változást az országgyűlési eseti bizottság munkájától remél. A bizottság szakértőkkel mérné fel az elhagyott telephelyek számát, állapotát, ugyanakkor kidolgozna egy olyan törvénymódosító javaslatot, amellyel megelőzhetőek lennének az ehhez hasonló aggasztó esetek.

Kepli Lajos emlékeztetett, 2010-től, a vörösiszap-katasztrófa óta nem sikerült elérni, hogy a fideszes többség elfogadjon egy olyan törvényjavaslatot, amely kötelezné azon cégeket egy garanciaalap feltöltésére, amely a vállalatok tevékenységéből fakadó esetleges környezetszennyezés kapcsolatos kárrendezést fedezné.

A nemzeti néppárt szakpolitikusa kifejezte abbéli reményét, hogy kezdeményezését támogatják majd a kormánypártok képviselői, hiszen ez nem aktuálpolitikai kérdés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

%d blogger ezt szereti: