fbpx

Kisebb kukára váltanak a szegediek

Megteltek ma reggel az ügyfélszolgálati irodák. A nyugdíjasok, egyedülállók és a kétszemélyes háztartásban élők többsége a szemétszállítási díj megváltozása miatt ment a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. és a Szegedi Önkormányzat ügyfélfogadójába, hogy továbbra is fenntarthassa kedvezményét – írja a szeged.hu.

Kisebb kukára váltanak a szegediek

Megszűnt áprilistól a nyugdíjasok félárú szemétdíja Szegeden, mivel létrejött a nagy állami „szemétholding”, és az önkormányzati cég már nem adhatja tovább az eddig nyújtott kedvezményt. Az egyedülállók és a nyugdíjas párok igényelhetnek kisebb kukát, akkor nem kell teljes árat fizetniük, de van, amihez önkormányzati igazolást kell kérni.

Novkov Veszelinka, az önkormányzat Humán Közfoglalkoztatási Irodájának vezetője elmondta, az egyedül élőknek először az önkormányzattól kell egy hatósági igazolást kérniük, amellyel tudják bizonyítani, hogy egyedül élnek. Ennek a hatósági eljárásnak természetesem van költsége. Az illetéktörvény alapján ez három ezer forint. Az így befizetett összeg nem az önkormányzat bevételét, hanem az állami költségvetést gyarapítja. Az önkormányzatnál május 14-ig meghosszabbított ügyfélfogadási renddel várják az érintetteket.

Az önkormányzatnál az ügyfélnek két dokumentumot kell kitöltenie és aláírnia, melyekben nyilatkozik családi helyzetéről és arról, hogy hajlandó kisebbre cserélni a hulladékgyűjtő edényét. Ezeket a papírokat az irodában összegyűjték és továbbítják a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft-hez.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója elmondta arra is van lehetőség, hogy 80 literes edényt is használhassanak azok a maximum két személyes háztartások, amelyek csökkentik a 120-ról 80 literre a kommunális hulladék mennyiségét és megvásárolják az edényzeket, valamint tudják azt vállalni, hogy a szelektív gyűjtésben is részt vesznek és ezzel csökkentik a kommunális hulladék mennyiségét.

Ezt a kedvezményt viszont már a Szegedi Környezetgazdálkodási Irodánál kell igényelni. Csontos Istvánné percek alatt elintézte a papírmunkát, elmondta, körülbelül 1.300 forinttal kerül majd neki többe a szemétszállítás két havonta, mint eddig. A kedvezmény igénybevételét érdemes mielőbb elintézniük az érintetteknek. Ha valakinek később alakulnak át az élet körülményei, akkor is kérheti a kisebb tárolóedényt és a kedvezményes szemétszállítási árat.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .