fbpx

Tiszavirágos szelektív gyűjtő épült a rakparton

Nemcsak praktikusak, szépek is a Huszár Mátyás rakpart új szelektív hulladékgyűjtő edényei. A Vesmás Péter tervezte hulladékgyűjtőket az ATIVIZIG építette be – írja a szegedma.hu.

lepcso_szelektiv_hulladek01_gs

A rakparti lépcsősorok alatt, összesen 11 helyen helyezett el 3-3 edényt még február végén. A gyűjtőedényekbe üveget, kommunális hulladékot és PET-palackokat dobhatnak be a rakparton sétálgatók, amivel az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szándéka, hogy minél kevesebb szemét lepje el a lépcsősorokat főleg fesztiválok idején és a nyári éjszakákon.

Amint beköszönt a hívogató tavaszi idő, az alsó rakparti lépcsőkön több százan is megfordulnak, hívta fel a figyelmünket Kozák Péter igazgató, az ATIVIZIG ezért tetszetős, ugyanakkor hasznos megoldást keresett a hulladék elhelyezésére. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. korábban is gondoskodott hulladékedényekről a Tisza-parton, a Vespás Péter tervezte, kérészekkel díszített fémtárolók azonban nemcsak szebbek, többeket szolgálnak ki.

lepcso_szelektiv_hulladek02_gs

Az új szelektív edényeket már egy hónapja használják a szegediek, bár amint azt Kozák is megjegyezte, valódi terhelésnek a nyári éjszakákon lesznek kitéve. A bulizók, fesztiválozók hétvégente megkeserítik a rakpartot takarítók munkáját: zsákszámra szedik össze a törött üvegeket, valamint az eldobált sörös dobozokat annak ellenére, hogy a város környezetgazdálkodási cége több hulladékedénnyel is ellátta már a környéket. Az igazgató hozzátette, a rakpart mentén hét kamerával ellátott térfigyelő rendszer működik, ami elsősorban nem a tettenérését szolgálja, de visszatartó ereje lehet a szemetelőkkel szemben is.

Tavaly júniusban írtuk meg, hogy a felújított partfal zugait – ahová most a szelektív edények kerültek – birtokba vették a hajlék nélküliek. Olvasóink közül akkor többen is nemtetszésüknek adtak hangot, s a megoldást abban látták volna, ha az egymással szembefutó lépcsők alatti helyeket beépítenék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: