fbpx

Minden házhoz visznek sárga szemetes zsákot Debrecenben

A város minden utcájára kiterjesztették az úgynevezett, házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Aki akar, zsák helyett kukát igényelhet – írja a dehir.hu.

Áprilisban már csaknem 49 ezer debreceni háztartásból nem kell elvinni a gyűjtőszigetekig az újrahasznosítható műanyag-, papír- és fémhulladékot.  Az üveget azonban továbbra is a szelektív szigetek zöld tartályaiba kell tenni.

Minden családi háznál lehet majd szelektíven gyűjteni a szemetet.

Minden családi háznál lehet majd szelektíven gyűjteni a szemetet.

A város határain belül minden utcára kiterjesztik az úgynevezett, házhoz menő hulladékgyűjtést. A rendszerbe 14 ezer olyan háztartást vontak most be, amelyek környékén eddig csak gyűjtőszigetek voltak.

– Mondjuk nem volt olyan nagyon fárasztó elvinni a kukáig a szemetet, mert lényegében nem volt olyan messze tőlünk a gyűjtősziget. Mentem kenyérért, feltettem a biciklire, kiraktam, ennyi volt – hallhattuk Szabó Lászlót.

A város déli és nyugati területén kedden helyezték el az első tájékoztató nyomtatványokat és sárga zsákokat a szelektív gyűjtésbe bevont családi házak postaládáiba. Az újkerti és a vénkerti társas házak lakói is hamarosan sárga fedelű gyűjtőedényeket kapnak, hogy ott is helyben gyűjthessék az újrahasznosítható anyagokat.

– Hetente egyszer fogjuk elszállítani az elkülönítetten gyűjtött hulladékot – akár zsákban, akár sárga fedeles kukában – az adott háztartásból. A szórólapokon, amiket most minden háztartás meg fog kapni, jelölve van, hogy melyik ez a bizonyos nap – tájékoztatott Domokos Csilla, a DHK Kft.  szóvivője.

A Debreceni Hulladék Közszolgáltató felhívta a figyelmet, hogy zsák helyett sárga fedeles gyűjtőedényt is igényelhetnek azok a lakók, akiknek a háztartásában az átlagosnál több újrahasznosítható hulladék keletkezik.

DehirNem kell messze menni Debrecenben a szelektív szemétgyűjtésért

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: