fbpx

Elindítja az aludobozok gyűjtését a MOL Románia

A MOL Románia csatlakozik az alumíniumdobozok szelektív gyűjtésére vonatkozó Every Can Counts kezdeményezéshez és ennek keretében 35 töltőállomásra helyezik ki az említett csomagolások szelektív gyűjtését szolgáló dobozokat, mind az ügyfelek, mind pedig a vállalat alkalmazottai felelősségvállalásának növelése céljából.

Az Every Can Counts program jelenléte a MOL Románia töltőállomásain környezeti előnyökkel jár, mert az újrahasznosított anyagból készülő dobozok jelentős energia-megtakarítást eredményeznek. A dobozok alapanyagául szolgáló alumínium a legértékesebb újrahasznosítható anyag, hiszen újrafeldolgozása során nem veszít tulajdonságaiból.

Egy újrahasznosított alumíniumból készült doboz körülbelül 60 nap múlva kerül vissza az üzletek polcaira. Használt alapanyagból történő gyártás esetén a felhasznált erőforrások mértéke 95%-kal kevesebb, mint a nyersanyag felhasználásakor.

„A tankolás során lehetőséget biztosítunk ügyfeleink számára a szelektív gyűjtésre is, és ennek jegyében több projektet is kezdeményeztünk, ilyen például a töltőállomásainkon történő használt étolaj gyűjtése. A háztartási olaj gyűjtése egy évről-évre bővülő program, amit az ügyfeleink igényei alapján terjesztettünk ki több városra. Meggyőződésünk, hogy ez a siker az alumínium dobozok szelektív gyűjtése során is megismétlődik” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„Az Every Can Counts számára elsődleges fontosságú a vállalatok bevonása a használt alumíniumdobozok szelektív gyűjtésébe. A MOL Romániaval való partnerség révén pedig felelős magatartásra ösztönözzük az ügyfeleket és az alkalmazottakat egyaránt” – nyilatkozta Adina Magsi, az Alucro Egyesület igazgatója.

Az alumínium dobozok gyűjtése az ügyfelek számára könnyen megközelíthető helyen elhelyezett dobozokban történik, így lehetőség lesz az üres dobozokat közvetlenül a gyűjtőkonténerbe dobni.

A MOL kutakon begyűjtött teljes mennyiséget engedélyezett vállalatok gyűjtik be, majd európai hulladék újrahasznosító üzemekbe kerül és új dobozok gyártására szolgáló alumíniumlemez formájában tér vissza az országba.

Forrás: http://molromania.ro/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .