fbpx

Megérkezett az utánpótlás a sárga fedelű kukákból Debrecenbe

A lakossági szelektív hulladék összegyűjtésére szolgáló edények egy hónappal ezelőtt fogytak el a vártnál nagyobb érdeklődés miatt – írja a dehir.hu.

Február elején vezették be a sárga fedelű kukás szelektív hulladékgyűjtést a városban. A 660 darabos induló készletet három hét alatt elkapkodták a debreceniek. A siker oka, hogy nagyon sok háztartásban annyi újrahasznosítható hulladék keletkezik, amivel könnyedén meg tudnak tölteni egy-egy 120 literes gyűjtőedényt.

Újra lehet igényelni a sárgafedelű kukákat

Újra lehet igényelni a sárgafedelű kukákat

– Nekünk, akár két hétre is elég lenne egy kuka, zsákba nem biztos, hogy belefér, mert a tej az napi szinten fogy, az üdítő, az ásványvizek is.. Mindent belerakunk, ami olyan – mondta Kovács Sándorné.

A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. azonnal megrendelte a következő sárga fedelű szállítmányt. A megnövekedett igények miatt most kétszer annyi új szelektív gyűjtőedényt gyártattak le, mint az év elején.

Az 1200 darabos szállítmány most érkezett, már el is kezdték az új sárga fedelű kukák kiszállítását a Vígkedvű Mihály utcai ügyfélszolgálatra. Ott már keddtől átvehetők az ingyenes gyűjtőedények. Ezeket azok a háztartások igényelhetik, ahol már bevezették a sárga zsákos szelektív gyűjtést.

– Aki nem szeretné zsákban gyűjteni az elkülönített hulladékát, az megteheti edényzetbe is. Csupán annyi a dolga, hogy az ügyfélszolgálati irodánkban jelzi az igényét és átveszi a díjmentes kukát – közölte Domokos Csilla, a DHK Kft.szóvivője.

A nagyméretű, sárga fedelű kukák népszerűsége alapján a Debreceni Hulladék Közszolgáltató arra számít, hogy a tavalyi 800 tonna után idén az ezer tonnát is meghaladhatja a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége a városban.

DehirÚjra kérhetik a debreceniek a sárga fedelű kukákat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: