Hulladékokból nyílt interaktív tárlat Debrecenben

Az Ifjúsági Házban mutatták be először a Hulladék Akadémia kiállítását, melyen az is kiderült, mi minden készülhet újrahasznosítással – írja a dehir.hu.

Az esőkabát, a kábelfektető fekvőrendőr és még egy gumilabda is teljes mértékben újrahasznosított anyagokból készültek. Az Ifjúsági Házban rendezett kiállítást a Hulladék Akadémia.

Szemétből készült kiállítást nyitottak meg az Ifjúsági házban

Szemétből készült kiállítást nyitottak meg az Ifjúsági házban

– Látjuk azt, hogy rengeteg technológiai megoldás van, de még mindig nagyon szemetes Magyarország és a környező országok is. A Tiszán is rengeteg hulladék érkezik hazánkba a szomszédoktól. Ezeket a problémákat kell megoldani, és ezeket mutatjuk be megoldásokkal együtt – mondta el Hankó Gergely ötletgazda.

A kiállítás célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Interaktív módon igyekeznek bemutatni azt is, mi lesz az összegyűjtött hulladék sorsa. A megnyitón a környezetvédelmi és városfejlesztési bizottság elnöke arról beszélt, hogy Debrecen kiemelt ügyként kezeli a környezettudatosságot.

– A város bizonyos területén már régóta működik az úgynevezett barna kuka és kék kuka rendszer, tehát a szerves hulladékot külön gyűjtjük. A város ebbe az irányba kíván elmozdulni azért, hogy minél inkább a szelektív hulladékgyűjtés valósuljon meg – közölte Czellér László, a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Az AKSD leányvállalatának ügyvezetője ezt meg is erősítette. Azt mondta, évente a városban mintegy 4000 tonna szelektíven hulladék gyűjtenek össze.

– Debrecenben jelen pillanatban mintegy 200 szelektív hulladékgyűjtő sziget található, valamint tavasztól 34 ezer háztartást vontak be abba a lehetőségbe, hogy otthonuktól sárga zsákokban vagy erre rendszeresített gyűjtőedényekben vigye el a közszolgáltató a szelektíven gyűjtött hulladékot – mondta Makó Balázs, az P.M.R. Kft.  ügyvezető igazgatója.

A vándorkiállítást az Ifjúsági Házban március 10-ig ingyen lehet megnézni. A 10 főnél nagyobb létszámú csoportok számára igény szerint tárlatvezetést is tartanak.

DehirSzemétből készítettek kiállítást az Ifiházban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

%d blogger ezt szereti: