fbpx

Hulladékokból nyílt interaktív tárlat Debrecenben

Az Ifjúsági Házban mutatták be először a Hulladék Akadémia kiállítását, melyen az is kiderült, mi minden készülhet újrahasznosítással – írja a dehir.hu.

Az esőkabát, a kábelfektető fekvőrendőr és még egy gumilabda is teljes mértékben újrahasznosított anyagokból készültek. Az Ifjúsági Házban rendezett kiállítást a Hulladék Akadémia.

Szemétből készült kiállítást nyitottak meg az Ifjúsági házban

Szemétből készült kiállítást nyitottak meg az Ifjúsági házban

– Látjuk azt, hogy rengeteg technológiai megoldás van, de még mindig nagyon szemetes Magyarország és a környező országok is. A Tiszán is rengeteg hulladék érkezik hazánkba a szomszédoktól. Ezeket a problémákat kell megoldani, és ezeket mutatjuk be megoldásokkal együtt – mondta el Hankó Gergely ötletgazda.

A kiállítás célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Interaktív módon igyekeznek bemutatni azt is, mi lesz az összegyűjtött hulladék sorsa. A megnyitón a környezetvédelmi és városfejlesztési bizottság elnöke arról beszélt, hogy Debrecen kiemelt ügyként kezeli a környezettudatosságot.

– A város bizonyos területén már régóta működik az úgynevezett barna kuka és kék kuka rendszer, tehát a szerves hulladékot külön gyűjtjük. A város ebbe az irányba kíván elmozdulni azért, hogy minél inkább a szelektív hulladékgyűjtés valósuljon meg – közölte Czellér László, a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Az AKSD leányvállalatának ügyvezetője ezt meg is erősítette. Azt mondta, évente a városban mintegy 4000 tonna szelektíven hulladék gyűjtenek össze.

– Debrecenben jelen pillanatban mintegy 200 szelektív hulladékgyűjtő sziget található, valamint tavasztól 34 ezer háztartást vontak be abba a lehetőségbe, hogy otthonuktól sárga zsákokban vagy erre rendszeresített gyűjtőedényekben vigye el a közszolgáltató a szelektíven gyűjtött hulladékot – mondta Makó Balázs, az P.M.R. Kft.  ügyvezető igazgatója.

A vándorkiállítást az Ifjúsági Házban március 10-ig ingyen lehet megnézni. A 10 főnél nagyobb létszámú csoportok számára igény szerint tárlatvezetést is tartanak.

DehirSzemétből készítettek kiállítást az Ifiházban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: