fbpx

Elkapkodták a debreceniek a sárga fedelű kukákat, áprilisban lesznek újak

Elfogytak a sárga tetejű kukák. Olyan sikeres volt a kezdeményezés, hogy a debreceniek néhány hét alatt elvitték a 660 hulladékgyűjtő edényt. A tervek szerint áprilistól lehet újra igényelni. A nagyobb kukából azonban még van raktáron, azt a társasházak igényelhetik – írja a dehir.hu.

Sok helyen még zsákokba gyűjtik a szelektív hulladékot Debrecenben. Ezek helyett azonban néhány hete már sárga tetejű kukába is lehet rakni a papírt, a fémet és a műanyagot. Van, aki azt mondja, így többet gyűjthet.

Első körben 660 kukát rendelt a szolgáltató, a másodikban 1200-at

Első körben 660 kukát rendelt a szolgáltató, a másodikban 1200-at

– Mi itt öten vagyunk a családban, a férjemmel, a lányommal és a két unokámmal. Nekünk akár két hétre is elég lenne egy kuka, zsákba viszont nem biztos, hogy belefér minden szelektíven gyűjthető hulladék, mert sok tej, ásványvíz és üdítő fogy, ezek dobozait, palackjait mind külön gyűjtjük – hallhattuk Kovács Sándornét.

Januárban még több száz sárga tetejű kuka sorakozott a  Debreceni Hulladék Közszolgáltató Kft. István úti telephelyén, a kezdeményezés azonban olyan sikeres volt, hogy mára mind elfogyott. Az újabb szállítmányt a hónap végére várják.

– A készleten lévő 660 sárga fedeles kuka három hét alatt elfogyott. Ez azt eredményezte, hogy átmenetileg nem vehető át sárga tetős kuka, de március végére várjuk a következő, 1200 darabból álló szállítmányt, így április elejétől már átvehetőek a kukák – mondta el Domokos Csilla, a DHK Kft. szóvivője.

Hogy pontosan mikortól vehetők át a kukák, arról az DHK Kft. és alvállalkozója, az AKSD Kft. honlapján tájékozódhatnak a debreceniek. A hulladéktárolót a Vígkedvű Mihály utcai ügyfélszolgálaton lehet igényelni. Csak a családi házas övezetben élőknek fenntartott 120 literes edény fogyott el, a társasházak által igényelhető 240 literesből még van a raktárban. Ezek bármikor, ingyen elvihetők. A sárga fedelű kukák bevezetésétől azt várják, hogy nő a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége Debrecenben. Tavaly 800 tonnát gyűjtöttek a sárga zsákokba a családi házakban lakók. A szolgáltató cég várakozásai szerint idén ez meghaladhatja akár az ezer tonnát is.

DehirVárni kell a sárga fedelű kukákra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: