Az Országgyűlés előtt a hulladéktörvény újabb módosítása

A képviselők a reggel 9 órakor kezdődő ülésnap elején tárgyalhatják a földművelésügyi miniszter környezetvédelmi törvényt módosító javaslatát, majd a hulladékgazdálkodást és az energetikát érintő előterjesztések kerülnek terítékre.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Mint ahogy korábban írtuk módosítják a hulladékról szóló törvényt, mivel a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén az Európai Unió által előírt hasznosítási kötelezettségek teljesítése érdekében el kell különíteni az önkormányzati és az állami hatásköröket.

Az ezt tartalmazó törvénymódosító javaslat – amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jegyez – felkerült az Országgyűlés honlapjára. A törvényjavaslat leszögezi: a hatáskörök elkülönítése alapján az önkormányzatok továbbra is rendelkeznek az önkormányzati törvény alapján meghatározott hatáskörrel, valamint az állami feladatokat is meghatározza a törvényjavaslat. Így a hulladékról szóló törvény módosítása lehetővé teszi, hogy az állami feladatok ellátására az állam céget alapítson. Ezen keresztül biztosítható az Európai Unió által meghatározott kötelezettségek teljesítése.

Forrás: MTI/parlament.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

%d blogger ezt szereti: