Kétmilliárdos bővítés Királyszentistvánon

Több mint kétmilliárd forintból bővítette eszközparkját az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás – jelentette be a társulás elnöke hétfőn a királyszentistváni hulladékkezelő központban.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Czaun János elmondta, az európai uniós és állami támogatással 2,211 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés során Veszprém megye hét telephelyére, Veszprémbe, Pápára, Ajkára, Tapolcára, Balatonfüredre, Balatonalmádiba és Királyszentistvánra érkeznek új hulladékgyűjtő járművek, hulladékgyűjtő edények és a hulladékkezeléshez szükséges munkagépek.
A beruházás részeként december 15-ig összesen 48 szemétszállító tehergépkocsi, illetve egy lánctalpas előaprítógép és egy emelhető fülkés válogatókanalas rakodógép is munkába áll. Utóbbi két gépet – amelyek együttesen 207 millió forintba kerültek – hétfőn adták át Királyszentistvánon.
Czaun János kiemelte, a hulladékkezelési központ átadása óta folyamatos a fejlesztés. Ennek első elemeként az elhagyott hulladéklerakók rekultivációja indult meg, majd tavaly 1,5 milliárd forintot fordítottak a szelektív hulladékgyűjtési rendszer kibővítésére, a jelenlegi projekt pedig a klasszikus, házhoz menő kommunális hulladékgyűjtést fejleszti.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

%d blogger ezt szereti: