fbpx

Változó feltételek a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft-nél

Levélben tudatta a kalocsai hulladékszállításért és lomtalanításért felelős vaskúti cég, hogy az ügyfélszolgálata elköltözött korábbi, Érsekkert utcai telephelyéről. Azt azonban csak a szemfülesebb ügyfelek vehették észre, illetőleg akik követik a helyi média híradásait, hogy a levélből kiderül az is, az átrakóállomásra ingyenesen kivihető hulladék mennyiségét is megfelezték – írja a kalocsaineplap.hu.

Talán nem csak ezen sorok írója mondhatja el magáról, hogy amikor a szokásosnál – azaz a rendes havi elszámoló számlánál – vastagabb boríték várja a postaládájában a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft.-től, ugrik egyet a gyomra. Talán Ön is emlékszik még a cégadatok változása miatti számlázási hercehurcára, a közös beszedési megbízások miatti kavarodásra, a meglepő számokat tartalmazó sárga csekkekre, nem is beszélve a „szép emlékű” tavaszi lomtalanításról. Most ismét vastagabb borítékkal lepett meg bennünket a szolgáltató. A miértekről és a közleményben, illetve levélben foglaltak hátteréről és véglegességéről a kalocsai konzorciumi partner, a Parkgondozó Kft. ügyvezetőjét, Loibl Lászlót kérdeztük.

Kalocsai Néplap

– Abban állapodtunk meg Agatics Roland ügyvezető igazgató úrral, hogy egyeztetni fogunk Kalocsán. Mi ugyanis augusztus 6-án kaptunk egy levelet tőlük, amiben az áll, hogy áthelyezik az ügyfélszolgálati irodát a hulladékátrakóra. Említettem neki, hogy ezzel komoly gondjaink vannak, ugyanis Kalocsa lakosságának nem túl praktikus, hogy az ügyintézéshez ki kell menni az átrakóra, amely kívül esik a városhatáron, arról nem is beszélve, hogy gyalogosan nagyon nehezen megközelíthető. Azt a választ kaptam, hogy megfontolja a dolgot. A döntést arra hivatkozva hozták meg, miszerint úgy hallották, hogy megszűnik a Parkgondozó jelenlegi telephelye. Felvilágosítottam, hogy rövidtávon ez biztosan nem történik meg. Most abban bízom, hogy ki tudjuk járni, hogy visszakerüljön a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. ügyfélszolgálati irodája a korábbi helyére – vázolta az eddigi történéseket Loibl László. Majd áttért a miértekre.

– A Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. vezetője elmondta nekem, hogy nagyon komoly gazdasági gondjai vannak a cégcsoportnak, tekintve, hogy a rezsicsökkentés miatt nem úgy alakulnak a bevételeik, ahogy remélték. Jelentős veszteséggel tervezték már az idei évet, ügyvezetőként pedig mindent el kell követnie, hogy a költségeiket csökkentsék. Ennek egyik lépéseként közölték az ügyfelekkel (ami szerintem egyoldalú szerződésmódosítás), hogy felére csökkentik az átrakóra ingyenesen kivihető hulladék mennyiségét. Idáig 700 kilogramm körül kommunális, illetve zöldhulladékot, valamint egy köbméter építési törmeléket vettek át a szemétszállítási díj rendszeres fizetését igazolni tudó ügyfelektől a kalocsai telepen. Most mindent megfeleztek. Érthető, hogy ezzel költségeket szeretnének csökkenteni, de ennek nagyon komoly következményei lehetnek – adott hangot aggodalmának a kalocsai partnertársaság irányítója. Mint kifejti, aggályai nem is alaptalanok.

– Őszintén szólva a lakosság nagy része eddig sem igazán élt az átrakóra történő ingyenes kiszállítás lehetőségével, de aki élt vele, az jól és szabályosan csinálta ezt. Félő, hogy ezzel az intézkedéssel ezen a „lelkes” kisebb hányadon fognak húzni, akik innentől maguk sem veszik majd a fáradságot, hogy utánfutóra pakolva a megfelelő helyen váljanak meg a hulladéktól – így Loibl. [Márpedig Kalocsán jól tudjuk, hogy milyen következményekkel jár, ha nem a megfelelő helyre kerül a nagymennyiségű szemét, lásd például a Szőlők városrész csatornapartját, vagy a Kertekalját – a szerk.]

– Bízom abban, hogy mielőbb le tudunk ülni egy asztalhoz a kft. ügyvezető igazgatójával. Megértjük a cég gazdasági gondjait, amelyeken konzorciumi tagként mi is osztozunk, de valahol meg kell találnunk egy kompromisszumos megoldást, amely még a lakosságnak nem fáj, de a Felső-Bácska is tud költségeket csökkenteni. Remélem, sikerül közös nevezőre jutnunk ez ügyben – zárta gondolatait Loibl László, amennyiben pedig ez a bizonyos közös nevezőre jutás megtörténik, arról lapunk hasábjain tájékoztatni fogjuk.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.kalocsaineplap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .