fbpx

Környezetvédelmi vetélkedősorozat középiskolásoknak

A Miskolc Térségi Konzorcium környezetvédelmi vetélkedősorozatot hirdet a településein élő középiskolások számára

Válogatni jó! – Környezetvédelmi vetélkedősorozat középiskolásoknak

Téma: A vetélkedő résztvevői számot adhatnak arról, mit tudnak a Miskolc Térségi Konzorcium 37 településén a környezettudatos életmódról, a hulladékmegelőzés alternatíváiról, a kiépült házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés és infrastrukturális fejlesztés céljairól, a szelektíven begyűjtött hulladékok hatékony újrahasznosításának lehetőségeiről.

Játékszabály: A vetélkedő keretében 4 „állomáson” lehet pontokat gyűjteni. Összesen 100 pont összegyűjtésére nyílik lehetőség.

Résztvevők köre: középiskolás diákok (14-18 év között) 3 fős csapatai

Regisztrációs lehetőség a valogatnijo.hu honlapon (csapat neve, csapattagok neve, kor, nem, diákigazolvány száma, felkészítő tanár neve, a csapat e-mail címe). Kérjük feltüntetni a csapat nevét, címét (iskolát), a felkészítő tanár nevét, e-mail címet, telefonszámot.

Az első három forduló párhuzamosan zajlik, az összeadott pontszámok alapján hívják meg a szervezők a legeredményesebb 7 csapatot a döntőbe. A regisztrált csapatoknak a szervezők e-mailben részletes útmutatót küldenek a feladatok megoldásához.

1. feladat: Válogatni jó! 13+1 kérdéses TOTÓ kitöltése a valogatnijo.hu honlapon

2. feladat: Így szelektál a családom! Így válogatunk mi!

A különböző lakástípusokban alkalmazható, szelektív gyűjtést megkönnyítő praktikák ötlettárának összeállítása. (max. 3000 karakter + max 10 db fotó feltöltése a honlapra)

3. feladat: Ezt is újrahasznosítottuk! Saját és adaptált újrahasznosítási lehetőségek bemutatása egy max. 3 perces videoklipben, vagy 10 diából álló ppt-ben (feltöltése a valogatnijo.hu honlap útmutatója szerint).

Beküldési határidő: 2014. november 5. szerda.

4. forduló, döntő: Az első 3 forduló alapján a legtöbb pontot szerző 7 csapat Miskolcon méri össze tudását az Ökológiai Intézet Alapítványnál, ahol öt állomásból álló, forgószínpad jelleggel kialakított vetélkedőn vesznek részt (elmélet, gyakorlat) 2014. november 14-én, pénteken, 9-12 óra között. A sajtónyilvános eredményhirdetésre, díjátadásra 13 órakor kerül sor.

A döntős csapatok utazási költségét (közösségi közlekedési eszköz vagy telekocsi) a szervezők biztosítják.

Díjazás: 1-3. helyezést elért diákok számára: jutalomhétvége Gömörszőlősre (2014. november 29-30), a fenntartható falu c. projekt helyszínére, valamint egy-egy napelemes töltő készülék.

Felkészítő tanárok részére: 1-3. helyezett esetében 10-10 ezer Ft értékű környezetbarát termékek vásárlására szóló ajándékutalvány.

A pályázathoz ötleteket és ismereteket lehet szerezni a Válogatni jó! Facebook oldalon és a www.valogatnijo.hu honlapon, ahol az érintett települések listája is megtalálható.

További tájékoztatás: Környezeti Tanácsadó Iroda: iroda@ecolinst.hu, 46/505-768

Regisztráció

Forrás: http://szelektiv.valogatnijo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .